Flag & Form! Design workshop med designer Anne Werner. 

“Der hvor man voksede op”. Har du en vision for din by? Kom og design dit eget byflag og vær med, når vi sammen med designer Anne Werner fejrer vores by, borgere og visioner i en festlig flagparade.

"Jeg er selv et bysbarn, men har ikke haft tilknytning til Odder i mange år, da min familie fraflyttede. Det er spændende at vende tilbage til Odder, med en bagage af barndoms-erindringer, men nu med et nyt blik og perspektiv på byen. Det er i min egenskab af at være designer, jer er blevet inviteret til at lave et arrangement i Odder, og det er ud fra dette perspektiv jeg skal arrangere en workshop.

Som en nysgerrig undren over, hvem der bebor Odder anno 2017, og hvad der kendetegner dette fællesskab, inviterer jeg til en flagworkshop. Flag er både identitet, æstetik, men også en demokratisk tradition (politisk funktion). Med afsæt i flagtraditionen, skal borgere i fællesskab designe et flag ud fra arbejdstitlen: Hvad kendetegner det gode samfund for dig, og hvordan ville et flag for dette samfund se ud?”                                                                             – Anne Werner

Anne werner

Anne werner

 

Program

Lørdag d. 20. maj

"Der hvor man voksede op." Flag & Form! 

Design workshop med designer Anne Werner.

Kl. 10:00 - 13:00 Flag workshop for børn på Odder Bibliotek

Kl. 11:00 - 17:00 Flag Workshop i Pakhuset

Kl. 12:00 - 12:15 Velkomst ved Violette Visioner på Banegårdspladsen

Kl. 16:00 - 17:30 Flagparade og ophængning af flag på Banegårdsrestaurationen

Uge 21-22 er der udstilling af Flag på Odder bibliotek

Odder station og Pakhuset:  Banegårdsgade 5, 8300 Odder          Tlf.: 86 54 10 17

Næste stop

Norddjurs 3.juni  
Kulturhuset Pavilionen

Syddjurs 4. juni
Sletterhage Fyr

Skanderborg 10. juni
Kulturhuset Skanderborg

Favrskov 18. juni
Kulturhuset Sløjfen


Der hvor man voksede op.

“Man taler meget om udflytningen fra land til by, men ifølge en opgørelse fra 2015 er udviklingen ved at vende.
De fleste flytter dog til et andet sted end der hvor de voksede op. Men når man tænker over det, så er det også de steder, vi kommer fra,
som gav omstændighederne til, hvem vi er blevet, de ting vi gør op med og den æstetik vi blev præget af
.”  –Jette Hye Jin Mortensen


Violette Visioner i Odder


Lørdag d. 20 maj 

I Odder, designer Anne Werners hjemby, syede, flettede, tekstiltrykte og brainstormede ca. 100 unge fra Eriksminde Efterskole og borgerne en række fantastiske håndlavede flag. Ud fra oplæg om flag, design, farve og form blev deltagerene sat i gang i Pakhuset med de internationale design instruktører Ameli, Melina, Sarah, Mads, Andrea og Kåre og Lotte fra Eriksminde Efterskole, imens der på Odder Bibliotek var papirflagsworkshop for de mindste. Om eftermiddagen kom alle flagene op på Violette Visioner installationen imens eleverne lavede tromme performance, solen skinnede og vi spiste os mætte i kage og sodavand sponsoreret fra den lokale Kvickly. En fantastisk dag. Stor tak til alle i workshoppen, Frk. Flink, Reuse i Århus, Kirkens Korshær i Odder og Jon Bahl. I uge 21 og 22 er der en udstilling af nogle af flagene på Odder Bibliotek.
Fotograf: Asbjørn Sand