Litteraturoplæsning og workshop med Josefine Klougart og billedkunstner Jette Hye Jin Mortensen. 

“Håndens Fortællinger." -lad dig opsluge af ordenes kraft og skriftens skønhed i en oplæsning af anmelderroste forfatter Josefine Klougart og deltag i en spændende workshop og kollektiv performance med Jette Hye Jin Mortensen hvor skriften, kroppen og omgivelserne er i fokus. Vi skal skrive på sten og ting fra naturen omkring Sletterhage Fyr og finde et spændende kunsteriske rum imellem det personlige og det fælles. 

"Man skriver de bøger, man selv brændende behøver at læse selv. Det er i virkeligheden derfor, man skriver. Bogen er ikke skrevet, fordi jeg havde lyst til at blive dens forfatter, men når jeg læser den nu, kan jeg se, jeg havde brug for at blive dens læser. Alle tror, at det er lystfyldt at skrive, men for mig handler det om, at jeg har brug for at læse den bog, og hvis jeg ikke kan finde den på biblioteket, må jeg selv i gang og få beskidte hænder."                                                                          – Josefine Klougart

JOsefine klougart

JOsefine klougart

Jette hye jin mortensen

Jette hye jin mortensen

 

Program

Søndag d. 4. juni

"Håndens fortællinger" 

Litteraturoplæsning med forfatter Josefine Klougart og skrivekunst workshop billedkunstner Jette Hye Jin Mortensen og kulturformidler Marie Lange.

Kl. 10:30 - 11:30 Skrivekunst Workshop ved Sletterhage Fyr, vi mødes ved frokoststuen

Kl. 11:30 - 12:00 Frokost Pause

Kl. 12:00 - 12:15 Velkomst ved Violette Visioner

Kl. 12:15 - 13:30 Performance med workshop deltagere

Kl. 13:00 - 13:30 Josefine Klougart læser op fra New Forest

Sletterhage Fyr:                Sletterhagevej 58, 8420 Knebel.        Tlf.: 30 48 30 43

 

Næste stop

Skanderborg 10. juni
Kulturhuset Skanderborg

Favrskov 18. juni
Kulturhuset Sløjfen


Håndens fortællinger.

Talrige undersøgelser viser, at man bearbejder viden og husker bedre, når man tager notater i hånden. Man gør stoffet til sit eget. I barndommen er motorik og fysiske erfaringer med til at udvikle hjernen. Ipads gør os ikke bedre til teknologi - i fremtiden vil der alligevel være lystavler i luften og alt muligt andet (!). Men det at kunne skrive i hånden forbinder sproget med kroppen. Og vores tanker og følelser med omverdenen.– Jette Hye Jin Mortensen


Violette Visioner på Syddjurs


Søndag d. 4 juni

En fantastisk smuk familiedag med litteratur og skrive-kreativitet! Vi startede indenfor med et spændende oplæg om skrift i kunsten, hvad skrivning i hånden versus på computer gør i hjernen og skrift i det offentlige rum af cand.mag. i æstetik og kultur Marie Lange og billedkunstner Jette Hye Jin Mortensen. Så gik de fremmødte selv i gang med at skrive og tegne på sten fundet på stranden. Sletterhage Fyrs venner åbnede ishuset og pølsevognen og snart kom Josefine Klougart og læste op fra New Forest imens op mod 130 børn og voksne nød ordene, naturen, oplevede kunstværket og legede med de mange også firbenede venner som var mødt op. Og midt under oplæsningen kom et par fragtskibe også forbi ude i horisonten og truttede i hornet. Næste gang du kommer forbi Sletterhage Fyr ser du måske en sten på jorden med en lille fortælling eller et finurligt ansigt, hvem ved?
Fotograf: Asbjørn Sand